Blisterverpakking


Een blisterverpakking is één van de mogelijkheden binnen het verpakkingsbedrijf TPS Nederland. Een blisterverpakking wordt ook wel een doordrukstrip genoemd. Het is een plastic verpakking die wordt gebruikt om de wat kleinere producten in te kunnen verpakken. U kunt deze verpakkingen in heel veel winkelschappen tegenkomen, denk maar eens aan een verpakking met een metalen hangertje wat op een rekje hangt. Het voordeel van een blisterverpakking is dat u goed kunt zien wat voor product erin is verpakt. Zo kunt u denken aan verschillende medicijnen of snoepjes. We noemen dit ook wel een hoge attentiewaarde, omdat de consument precies ziet wat hij of zij aanschaft. Verder zijn deze verpakking heel gebruiksvriendelijk voor iedereen en zijn goed beschermt tegen diefstal. Ook is uw verpakking uitstekend beschermt bij het transport van het product.

Blisterverpakking

Productie van de blisterverpakking


De productie van blisterverpakkingen verschilt heel erg per product. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om de grootte van het product en hoe sterk de verpakking moet zijn. Zo kunt u kiezen voor enkelvoudige blisters en klapblisters. U kunt een enkelvoudige blitser het beste vergelijken met een tray en een klapblister is een soort doos/deksel systeem, waarbij de verpakking in zijn geheel van plastic is of een deel karton en een deel plastic. U kunt deze blisterverpakkingen in allerlei aantallen en verschillende diktes bestellen. De dikte van een blister kan verschillen van 0,1 tot 1,5 millimeter. Deze verpakkingen worden gemaakt van verschillende thermoplastische materialen. U kunt hierbij denken aan polyetheen. Het zijn plastics die we kunnen verwarmen om het zo tot een gewenste vorm te maken. Voor het proces van verpakken nemen wij uiteraard alle opties met u door om zo tot een passende verpakking te komen.

ESD blisterverpakkingen


Wanneer u een blisterverpakking wil laten maken, kan het zo zijn er een product in zit dat te maken heeft met elektriciteit. Op het moment dat een consument statisch geladen is en het product wil uitpakken, kan het gebeuren dat de consument de geleider wordt van elektriciteit en er een vonkje ontstaat. Dat wilt u natuurlijk ten alle tijden voorkomen. Daarom kunt u kiezen voor een ESD verpakking. ESD staat voor Electrostatic discharge. Deze verpakkingen beschermen daarmee de elektronische componenten van het product. Op het moment dat u hiervoor een aanvraag indient zullen wij de exacte eisen van tevoren goed met u doornemen zodat we tot een juiste keuze van verpakken komen. Naast blisterverpakkingen is ons bedrijf gespecialiseerd in vele andere verpakkingen, zowel handmatig als machinaal. Ook producten stickeren behoort bij onze service.